به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه عالی و تخصصی الزهراء(س) گرگان، نشست علمی با عنوان «آموزه های تربیتی دعای سلامتی امام زمان (عج) » در تاریخ99/8/5 برگزار شد. در این نشست خانم یونسی استاد سطح 2 این مدرسه با استناد به دعای سلامتی امام زمان(عج) ،دعا را بزرگترین عبادت و واسطه ارتباط بنده با خدا و یکی از علت های تعجیل فرج نام برد.
وی، با اشاره به اینکه اثر دعا در حق دیگران، به خود انسان برمی گردد، حفظ و سلامتی حضرت از آفات و بلاها و ایجاد ارتباط روحی و معنوی بنده با خدا برای رسیدن به کمال و سعادت را از جمله اثرات دعا برشمرد و هیچ گاه اراده و محبتی که نسبت به امام معصوم(عج) وجود داشته و با دعا ابراز می شود، بدون پاسخ نخواهد ماند.
استاد حوزه با استناد به دعای سلامتی امام زمان(عج) افزود: امام باقر(ع) “"خواندن این دعا را در هر حالت تاکید فرموده “"چنانچه از خودِ حضرت بقیه الله(عج) نیز وارد است که حضرت بر"” دعاکردن زیاد جهت تعجیل در ظهور خود"” سفارش کرده است.
یونسی، با استناد به فراز"” لِولیکَ"” از دعای سلامتی حضرت، به جایگاه محبت ولی خدا اشاره کرد و ادامه داد: منظور از ولی الله؛ پیشوا، انسان کامل و جانشین خداوند بر روی زمین است و از آنجایی که خداوند هیچ گاه زمین را از حجت خود خالی نمی گذارد، لذا این جایگاه، محبت به ولی خدا را بدنبال دارد.
وی، در بیان شناخت جایگاه امام(ع) اضافه کرد: با استناد به آیات و روایات عدیده؛ ائمه معصومین(علیهم السلام) جز در نزول وحی و جایگاه نبوت، به لحاظ جایگاه و پیروی و اطاعت همچون انبیای الهی هستند، لذا هرگاه در ردیف انبیاء قرار می گیرند، اطاعت از آنان، اطاعت از خداوند و آنچه مورد رضایت آنان است، رضایت خداوند را نیز بدنبال دارد.
مبلغ مجموعه حوزوی الزهرا(س) گرگان، با استناد به فراز""صلواتک علیه و آله"” از دعای سلامتی امام زمان(عج) تصریح کرد: در این فراز از دعا؛ درود و صلوات انسان بر پیامبر و آل پیامبر(صلی الله علیهم) ،تشکر از ائمه معصومین(علیهم السلام) و سپاسگزاری از حق رسالتِ امامت است.
یونسی، از دیگر نکات تربیتی این دعا را تربیت عاطفی برشمرد و اظهار کرد: بهترین راه پیوند بین افراد، محبت کردن است و یکی از جلوه های تجلی محبت انسان به حضرت ولی عصر(عج)، قرائت مستمر دعای سلامتی حضرت است.
وی، با استناد به سوره شوری، محبت به اهل بیت(علیهم السلام) را از واجبات دانست و آن را مزد اجر و پاداش پیامبر اکرم(ص) برشمرد و عنوان کرد: از دیگر آموزه های تربیتی دعای سلامتی حضرت، پیوند روحی و عاطفی انسان با امام(عج) است که این مهم با شناخت، معرفت و اطاعت حاصل خواهد شد که از آثار این ارتباط؛ آراسته شدن به اخلاق و آداب منتظران است.
عضو کانون دانش آموختگان مدرسه علمیه الزهرا(س) گرگان افزود: مراد از"” حافظاً"” در این دعا، درخواست از خداوند در حفظ امام عصر(عج) از گزند حوادث است تا بتواند به خوبی انسان را هدایت کند، چنانچه در زیارت آل یاسین نیز این دعا به مضمون دیگری وارد است و کلمه"” ناصراً"” نیز به یاری امام(عج) اشاره دارد، چنانچه خداوند قدرت مطلق است و این فراز؛ دعا و درخواست از خداوند جهت یاری امام عصر(عج) و پاسخ به ندای"” هل مِن ناصر ینصرنی"” است.
یونسی تصریح کرد: مراد از لفظ"” عین"” این است که انسان خود را در محضر امام(ع) ببیند و از آنجایی که خداوند برای امام(ع) به منزله"” عین"” است، لذا امام زمان(عج) در هر عصر و زمانی ناظر بر کردار، اعمال و رفتار انسان است، چنانچه در بسیاری از دعاها، از ائمه معصومین(علیهم السلام) به"” عین الله"” تعبیر شده است.
دانش آموخته این مجموعه اظهار کرد: کلمه"” قائدا و دلیلا"” در این دعا بدین معنا است که از خداوند تقاضا می‌کنیم؛ برای امام زمان(عج) دلیل و راهنما باشد تا زمینه های ظهور او فراهم و با قیام زیبای او عدالت را در جهان حاکم گرداند، عبارت"” حتی تسکنه ارضک طوعا"” مغز دعا است که در این فراز از خداوند درخواست می شود"” زمین و اهل آن را مطیع و فرمان بردار امام عصر(عج) قرار دهد و حکومت او را برای ابد بر زمین مستقر و پابرجا به دارد"” .
وی عبارت"” تمتعه فیها طویلا “” را بیانگر آرزوی طول بقا برای حکومت آن حضرت و موعود جهانی دانست، دعا کننده در این فراز از خداوند می خواهد که حضرت مهدی(عجل) را به صورت طولانی در زمین متمکن و قدرتمند سازد.
یونسی در پایان گفت: دعای سلامتی امام عصر(عج) اصلاح فرد و جامعه است، زیرا منتظر واقعی کسی است که زمینه ظهور آن را با اصلاح خود و دیگران فراهم می سازد.

موضوعات: نشست علمی
[پنجشنبه 1399-08-08] [ 12:20:00 ب.ظ ]