انواع کتاب | ... | |
نحوه برخورد با کتابها به تناسب عمق و محتوا و موضوعش فرق میکند. برخی از نویسندگان، کتابها را به سه نوع تقسیم کردهاند: 1) چشیدنی 2) بلعیدنی 3) هضمکردنی. کتابهای چشیدنی را باید نگاهی اجمالی و گذرا کرد و در همین حد فهمید که چیست و درباره چیست؟ کتابهای بلعیدنی نکات مفید دارد و باید خوانده شود ولی چندان نیازی به تعقل و تأمل ندارد و به صرفِ خواندن سریع هم مقصود حاصل میشود مانند کتابهای تاریخی، قصّه، رمان، فکاهیات و مجلات و روزنامهها. کتابهای هضمکردنی، نیاز به دقت و تأمل دارد تا مطالبش فهمیده شود و به خاطر سپرده شود مانند کتابهای علمی و تحقیقی و فنّی.
(جواد محدثی، روشها، نشر معروف، 1373، چ 2، فصل «سروش مطالعه».)
[شنبه 1396-08-20] [ 08:34:00 ب.ظ ]
لینک ثابت
|