مفهوم شناسی تغذیه صحیح از منظر قرآن و روایات | ... | |
پژوهشگران: فاطمه صغری برقرار[1] و سید مرتضی حسینی امین[2] چکیده یکی از مباحث مهم درعلوم زیستی، علم تغذیه میباشد. مسائل مربوط به خوردن و نوشیدن، جزئی حائز اهمیت در این علم است، که در بسیاری از مواقع مورد غفلت واقع میگردد. با توجه به آیه «فَلْيَنظُرِ الْانسَانُ إِلىَ طَعَامِهِ، عبس/24»، خداوند از انسان میخواهد که به غذاى خويش و آفرينش آن بنگرد و در آن تفکر و تأمل نماید؛ لذا بر مسلمانان نیز لازم است که بدانند در قرآن کریم و روایات اهل بیت (ع) چه مسائلی مربوط به تغذیه صحیح بیان شده است شده است. این پژوهش با روش تحلیلی- توصیفی بر آن است که با مراجعه به قرآن کریم که راهنمای حقیقی برای همه انسانها میباشد و روایات اهل بیت (ع) موضوع فوق را واکاوی نموده، تا بتوان به منظور اصلاح وضعیت تغذیه مسلمانان، الگوی صحیحی درجامعهی اسلامی ارائه نمود. نتایج تحقیق حاکی از آن است که خوردن و نوشیدن میتواند مکمل یکدیگر باشند. آب به عنوان بهترین نوشیدنی و شیر گاو به عنوان بهترین شیر و عسلی که زنبور با تغذیه ازگیاهان تولید مینماید به عنوان بهترین نوع آن معرفی شده است. از مسائل حائز اهمیت در تغذیه این است که باید در هنگام خوردن و آشامیدن تقوای الهی، شکرگزاری، عدم اسراف، انفاق را نیز رعایت نمود. از نگاه اسلام، تغذیه صحیح با امور معنوی و جسمی بشر در ارتباط است. کلیدواژه: مفهوم شناسی، تغذیه صحیح، خوردن، نوشیدن، قرآن کریم، روایات
[پنجشنبه 1400-02-16] [ 11:43:00 ق.ظ ]
لینک ثابت
|