به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه عالی و تخصصی الزهراء(س) دومین جلسه از سلسله جلسات کارگاه مهارت افزائی مقاله نویسی تخصصی، در رشته تفسیر و علوم قرآنی در تاریخ 99/5/30 برگزار گردید. در این کارگاه آقای دکتر کاظمی استاد سطح 4 این مدرسه گفت: باید بین اجزای مقاله تسلسل و پیوستگی وجود داشته باشد که این پیوستگی توسط سوال اصلی صورت می گیرد.

ایشان در ادامه گفت: هر مقاله ای که شکل می گیرد ما در صدد پاسخ به چهار سوال اصلی ماذا، لماذا، کیف و هل می باشیم. بیان مساله سوال از چیستی مقاله می باشد. در بیان مساله مطالب دشوار و پیچیده پاسخ داده می شود و تبارشناسی صورت می گیرد و قلمرو مساله مشخص می شود. در پاسخ به سوال از لماذا به ضرورت و اهمیت مساله می پردازیم. در اهمیت و ضرورت مساله بیان می شود که چه مشکل و دغدغه ای می خواهد حل بشود.

در پاسخ به سوال 3 روش حل مساله باید توضیح داده شود. و با سوال چهارم وارد بدنه اصلی مقاله می شویم.

ایشان در ادامه بیان کرد: دو نظم خطی و نظم فراخطی یا شبکه ای در هر مقاله ای باید وجود داشته باشد.

آقای کاظمی در پایان به بیان اموری که باید در مقاله رعایت شود پرداخته و گفت: شناختن مساله، خارج نشدن از موضوع سخن، پرهیز از به کار بردن کلمات رکیک و زننده ، انتخاب شیب ملایم برای نظریه مطلوب، بهره گیری از دلایل قانع کننده، کمک گرفتن از کلمات بزرگان، حفظ تواضع علمی، بهره گیری مثبت از نزاعها و اختلاف نظریات، بیان نظریه منتخب در قالب یک احتمال موجه، بیان آثار و نتایج مثبت یک نظریه و….از جمله مواردی است که در یک مقاله باید رعایت شود.

موضوعات: کارگاه پژوهشی
[دوشنبه 1399-07-14] [ 10:52:00 ق.ظ ]